Jump to content
  • Welcome to AutoLanka

    :action-smiley-028: We found you speeding on AutoLanka Forums without any registration! If you want the best experience, please sign in. Safe driving! 

Question

HI 

When i am trying to start my car it just not start. There is only a clicking sound. I check battery / terminals and all working fine.

I suspect that my starter relay is bad. But i cant locate that in all three relay / fuse boxes which is in the engine bay and near to driving compartment. 

can some one please help.

Thanks in advance 

 

 

 

Edited by methmal

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

If the motor is clicking, it's already receiving power from the ignition switch, so the relay isn't the issue here IMO. It's probably that your starter motor has worn out brushes. Get the motor checked out and serviced (brushes replaced). 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 1

probably it is bad starter solenoid. your ignition switch send the control signal/voltage, and starter relay/solenoid magnetized and do the mechanical movement, but still it does not connect the circuit. normally it is located with the starter.

    

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 12/24/2018 at 6:43 PM, methmal said:

HI 

When i am trying to start my car it just not start. There is only a clicking sound. I check battery / terminals and all working fine.

I suspect that my starter relay is bad. But i cant locate that in all three relay / fuse boxes which is in the engine bay and near to driving compartment. 

can some one please help.

Thanks in advance 

 

 

 

Hi, I need to know about changing of speedometer of FB15 and can we use super saloon fb15 speedometer for ex saloon car. Please update me regarding this matter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 12/24/2018 at 8:07 PM, methmal said:

THanks @Davy.

This problem is coming when engine is too hot. I will get check my mortor. 

Classic sign of worn out brushes of the starter

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Just take your car to an auto electrical specialist. a service might do the job,.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 12/25/2018 at 1:37 AM, methmal said:

THanks @Davy.

This problem is coming when engine is too hot. I will get check my mortor. 

if you think the engine over heats,..that's the start to a lot of headaches,.. 

better get the cooling system checked,..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Register for a new account in our community. It's easy and FREE!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×